Monday, October 19, 2009

Hari ini hari Isnin

Hari yang dijadikan sumpah seranah,malas nak bangun,bengang dengan jam loceng sebab kejutkan pagi-pagi buta dan macam macam lagi lah.Startline for everything.Aku pon hampir atau lebih kurang sama lah "suka" dengan Isnin.Lagi-lagi dihujung minggu ada bola dan akan dibahan pada hari Isnin.Kadang-kadang tak payah tunggu Isnin,tahu-tahu je dapat sistem pesanan ringkas dekat tangan telefon sendiri yang ber-ringtone kan 3Oh!3-Starstrukk dan disukai ramai,"kalah ye bang?"mana taknya Liverpool kalah dengan Sunderland.Memang "You'll xNeverx(hilangkan ayat Never itu) Walk Alone" lah bila dah kalah.Dengan aku nak kena balik pagi-pagi buta ada final exam brassband pukul11am dan menaburkan serta menghiaskan segala-segalanya janji pada Hanis dan Aween yang aku akan kutip eh pickup korang kat BJ ceh guna ayat Hanis yang duduk Bukit Jelutong yang nak harapkan sangat nombor pendaftaran kereta yang kena daftar kat JPJ dengan abjad BJR=Bukit Jelutong Resident haha tiba-tiba teringat pulak cerita ni.Kat mana tadi?Ha janji konon-konon pukul7am dah ada depan rumah hanis tapi 7.30am kot sampai.Eh ni aku cerita pada malam Sabtu nak ke Ahad pagi tuh.Tak ada kena mengena dengan hari Isnin ni.Lupa nak cakap karang orang ingat aku cerita putar satu alam pulak.

Sangat susah bila aku drive kereta tak merokok.Pagi tuh aku tiba-tiba gunakan slogan 'Tak Nak' padahal dah dipancing dan diumpan dengan ayat-ayat indah Aween dan Hanis kat dalam kereta tu.Dipendekkan cerita,tak merokok lah sampai lah sampai kat Segamat tuh.Macam-macam yang diborakkan,cerita pasal ayam terbang lah,kucing berjalan lah,tapi seronok borak pagi tu menguap pon tak walaupun tidur hanya berbekalkan 2jam.Nampak sangat budak-budak tu guna-gunakan aku.Sampai je kat post guard tu sambil mengangkat tangan pada pengawal yang bertugas,eh angkat ke?Tak tak,lupa ada kereta siapa entah depan tu boleh pulak dia lepak dengan guard tu kat tengah tengah jalan.Bukan kereta tu lepak dengan guard tapi kereta tu dengan tuan punya kereta lah,gila apa guard tu borak borak bagai nak rak dengan kereta?Macam aku borak borak dengan kancil aku ni eh si BURGER.Oh ha burger sebab no.plat aku BGR.Sebenarnya suka jugak borak dengan Burger aku nih,sebab banyak berjasa woh.Dah dah cukup.

Aku hantar budak 2 orang tu,lepas tu ambik Hanis pergi jawab exam,tapi Hanis masuk dulu sebab Wany yang muka time tu dah macam nak makan burger datang kat aku sambil menyanyi "opieee tolong bawak aku balik kolej boleh?kena pakai tudunglaa"lah patut lah mata dah macam samurai tak boleh masuk exam sebab tak pakai tudung.Sumpah comel gila brassband ni.Dah settle semua problem yang datang melanda aku pun jawabla exam tu dengan jawapan yang sungguh pasti dan keluar pergi makan kat Clown Kasut Besar.Perut yang pada mulanya bermain-main lagu Children of Bodom mula mendendangkan irama Etnik Kreatif sebab dah disuap dengan makanan.Perut aku pandai main lagu,aku je yang tak pandai pandai.Dipotongkan cerita sebab FINAS suruh potong sebab tak ikut skema jawapan,pukul 2pm tuh ada kelas pada hari Ahad.AHAD woi bangla pon cuti kerja kau tahu.Konon konon ada presentasi tapi tak ada lagi hampeh,dah la ramai yang pulang dari rumah awal untuk mengejar dan cuba memotong masa agar sempat sampai tapi kecundang jua dan luluh hancur hati mereka bagai dipijak-pijak atas lantai lunyai habis lah senang cerita dengan mata bak panda mencari buluh dipetik dari kata-kata Ain Syaqilla.Lepas tuh aku pergi bergonjeng dekat Pot Black untuk menonjol bola yang mempunya kaler merah,kuning,hijau,coklat,biru,pink dan hitam.Penuh semangat cerita satu-satu cakap main snooker sudah la.Lepas tu,lepas tu lagi,ni kalau buat esei markah sikit sebab ada repetition ceh pandai cakap,okay diamlah.Lepas tu(-_-") pergi Proton kat situ pon ada snooker tapi kitorang main Laki Ball weh bukan jahat mulut nih *dush dush main Lucky Ball game ni memang luck semata-mata dan cukuplah tu Opie cukup.Oh lupa pulak main dengan KA hahaha geli siot Khairil Anuar nama dia tapi budak budak perempuan panggil KA ok tak boleh lebih lebih karang touching pastu(tanak guna ayat Lepas tu)dengan Sham dan Shah.

Dah la mata macam kucing lari keriangan tak cukup rehat dan tidur sebab ada je aktiviti dari pagi sampai ke malam,malam pulak ada dinner brassband aku tak tahu apa jadi kat dinner tu tapi sesungguhnya aku dapat makan Nasi Tomato yang awesome dan wonderful pedas.At the same time aku duduk sebelah Hanis so kena cover line makan,sebab selalu makan gelojoh baru kunyah 2kali dah telan tapi disebabkan Hanis aku kunyah 40kali ikut sunnah Nabi.Dah makan dah lepas tekak sendiri mula merancang pelan untuk melepaskan diri dari dinner tu.Walaupun berjaya tapi sekali lagi menjadi pelakon Ocean 14 untuk meloloskan diri dari Komander yang bertugas,ya!Komander Nadia comel gilaaaa weh!Aku suka dia malam tuh!eh malam semalam ha yela malam tuh.Tapi Hanis dengan Aween power tak payah berlakon dengan slumberland mereka berjalan sambil nyanyi keriangan turun tangga dan balik begitu saja.Punyalah penat payah aku dengan KA(hahahah)berlakon diorang rilek je!Okay cukup untuk semalam punya cerita dah panjang lebar dah ni.Sebab lepas dinner aku terus golek golek dan guling terus tertidur.

Hari ni hari Isnin(baru masuk ke apa dari tajuk asal)aku tidur dengan nyenyaknya bagaikan udang sampailah member aku si Jelita dan Sham yang mengganggu dengan membaling selimut dan menjerit"wey wey ada udang mari kita jadikan selimut ni sebagai jala tangkap diaaa"kepala kau.Aku nak tidur pun susah.Tapi tak apalah time tuh matahari dah tegak.*ceh cover line tak nak bagitau jam berapa aku bangkit tidur*so aku bangun "pagi" pergi mandi dan patutlah alangkah seronoknya bangun sebab tak ada kelas.Gile babe!best tak ada kelas pada hari Isnin yang indah dan ceria ini.Itu je nak cerita sebab tak ada kelas hari Isnin,bukan senang tak ada kelas ni(hoho padahal suka buat cuti sendiri)Lagi satu yang best hari ni,belog saya dah ada 1 comment!yeay!A million thanks to you Hanis!*excited guling-guling

untuk itu saya Lutfi Rashid menamatkan cerita setakat ini.(penat weh taip baru aku tahu penat)

5 comments:

  1. tambah sekomen lagi. cukup dua. haha. :p

    ReplyDelete
  2. GILA I GELAK MACAM APE JE BACA NI HAHAHAHA *malu terhadap diri*

    ReplyDelete
  3. Gelak macam apa?macam-macam betul dia ni

    ReplyDelete
  4. ari isnin yg betul2 pnjang eh..+_+

    ReplyDelete
  5. pjg gler senin ko..

    kdg2 mcm stu bulan..

    ReplyDelete